Photo: "Hiroshima #8" by Guwashi999, CC BY, cropped, added text

4. huhtikuuta 2016

Hanami

Kevät on Japanissa kirsikankukkien aikaa. Riippuen säästä kukat aukeavat joka vuosi hieman eri aikaan ja ne kukkivat vain lyhyen ajan. Japanilaiset juhlistavat tätä aikaa järjestämällä kukkien katselujuhlia, joita kutsutaan japaniksi hanamiksi. Hanameja on hieman erilaisia, mutta ideana on kuitenkin kerääntyä porukalla ihailemaan vaaleanpunaisia kukkia, usein piknikin merkeissä.

Hanami illalla Chiba-puistossa

Viime viikolla kävimme hanamissa Chiba-puistossa. Kyseinen hanami alkoi vasta viideltä illalla ja kirsikkapuut oli valaistu upeasti. Valitettavasti suurin osa puista ei vielä kukkinut, mutta paikalla pääsi kuitenkin kokemaan aitoa japanilaista juhlatunnelmaa kaikkine ruokakojuineen. Paikalla oli paljon työ- ja kaveriporukoita piknikillä ja nauttimassa alkoholia.

Keisarillisen palatsin puutarhan uloskäynti
Sunnuntaina kävimme Tokion keisarillisen palatsin puutarhassa ihailemassa kirsikankukkia. Puutarhassa oli ihmisiä aivan käsittämätön määrä. Puutarhan läpi kulki noin kilometrin pituinen tie, jonka kuljimme jonossa yhtenä ihmismassana. Jono alkoi jo kilometri ennen puutarhaa ja jatkui koko puutarhan läpi. Viikonloppu ei siis tosiaan ole parasta aikaa käydä hanamissa Tokiossa.

Keisarillisen palatsin puutarhan edustalla
Keisarillisen palatsin puuutarhan jälkeen suuntasimme piknikille toiseen läheiseen puistoon, jossa kirsikankukat olivat vielä upeampia, sillä kirsikkapuiden oksat kukkineen muodostivat katoksen jalkakäytävän ylle. Oli upeaa lounastaa vaaleanpunaisen kukkaloiston keskellä. Koska kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa niin lopuksi muutama kuva eiliseltä.

Keisarillisen palatsin puutarha

Keisarillisen palatsin puutarhan ulkopuolella

Keisarillisen palatsin puutarhan kukkaloistoa

Chidoriga-Fuchi -puisto

Chidoriga-Fuchi -puisto
Keisarillisen palatsin puutarhan portilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti