Photo: "Hiroshima #8" by Guwashi999, CC BY, cropped, added text

4. maaliskuuta 2016

Vaihto-opiskelemaan Japaniin!

Hain keväällä 2015 Jyväskylän yliopiston Euroopan ulkopuolisten vaihtokohteiden lisähaussa opiskelemaan kahteen Japanin yliopistoon ja pääsin Kandan yliopistoon! Kanda University of International Studies on Chiban kaupungissa, joka sijaitsee Japanin pääsaaren keskivaiheilla noin 40 kilometrin päässä Tokiosta. Chibassa on hieman vajaa miljoona asukasta ja se onkin yksi Japanin suurkaupungeista.

Japanissa lukuvuosi alkaa huhtikuussa ja päättyy seuraavan vuoden maaliskuussa. Oma vaihtoni kestää vain yhden lukukauden eli lähden Japaniin nyt maaliskuun lopulla ja palaan elokuun alkupuolella kevätlukukauden päättyessä heinäkuun viimeisenä päivänä. 

Vaihto-opintoni sisältävät Japanin kielen ja kulttuurin kursseja, jotka on nimenomaan vaihtareille suunnattuja ja ne suoritetaan englanniksi. Tarkemmin kurssit valitaan vasta paikan päällä. Olen käynyt kaikki kuusi Jyväskylän yliopiston tarjoamaa japaninkielen kurssia, joten jonkin verran kieltä pitäisi jo osata ja uskonkin pärjääväni arkiaiheisista keskusteluista ihan hyvin japaniksi, englantia kun siellä ei kuulemma hirveästi puhuta.

Asun Japanissa Kandan yliopiston asuntolassa, jossa asuu pelkästään vaihtareita, joten saa nähdä millainen paikka on kyseessä, kun muistelee Roninmäen M-buildingia, jonne KOAS on keskittänyt Jyväskylään tulleita vaihtareita. Minulla on asuntolassa oma huone, jossa on oma kylppäri, mutta keittiö on jaettu muiden asukkaiden kanssa. Voi siis olla, että kokkailu jää vähäiseksi. Muita huonoja puolia asuntolassa on, että siellä on kotiintuloaika klo. 23:00 eikä siitä kuulemma sovi olla myöhässä ilman kirjallista lupalappua! Asuntola kuitenkin onneksi sijaitsee kätevästi alle kahden kilometrin etäisyydellä itse yliopiston kampusalueesta, minkä vuoksi kyseinen asuntola olikin ensimmäisenä toiveena asuntolahakemuksessani.

Lähtö lähestyy yllättävän nopeasti, mutta onneksi kaikki viralliset asiat aina viisumista rokotustodistukseen on jo hoidettuna. Seuraavaksi ajattelin kertoa hieman lisää tuosta vaihtohakemukseen liittyvästä paperisodasta ynnä muista matkavalmisteluista, jotta tästä blogista voisi olla hyötyä muillekin Japaniin vaihtoon lähteville.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti