Photo: "Hiroshima #8" by Guwashi999, CC BY, cropped, added text

20. maaliskuuta 2016

Viime hetken yllätys

Sain tänään jälleen sähköpostia Kandan yliopistosta ja viestiä lukiessani koin hetkellistä epätoivoa, sillä viestissä kerrottiin, että minulle varattuun asuntolahuoneeseen oli vuotanut sadevettä katon läpi ja huoneen korjaus veisi useamman kuukauden. Onneksi saan kuitenkin huoneen toisesta asuntolasta, jonka vuokra olisi normaalisti 55,000 jeniä kuussa, mutta tilanteen huomioon ottaen saan alennusta ja maksan vuokraa saman verran kuin olisin maksanut tuossa alkuperäisessä asuntolassani eli vain 35,000 jeniä! 

Tämä uusi asuntola on myös samalla alueella kuin tuo alkuperäinen eikä Kandan kampusalueellekaan ole kuin noin puoli kilometriä pidempi matka, joka toisaalta myös tarkoittaa, että lähimmälle juna-asemalle on saman verran lyhyempi matka. Tämä asuntola on myös uudempi ja jokaisessa huoneessa on oma jääkaappi. Huonona puolena sitten onkin, että tässä asuntolassa ei ole omaa kylpyhuonetta, vaan suihkut ja vessat jaetaan muiden asukkaiden kanssa kuten keittiökin. Kyseessä on myös pelkästään tytöille tarkoitettu asuntola, mutta ymmärtääkseni asuntolassa asuu myös japanilaisia opiskelijoita, mikä on ehdoton plussa. Asuntolaa haettaessa tämä asuntola oli kolmesta vaihtoehdosta toiveenani viimeisenä juurikin tuosta kalliimmasta vuokrasta ja jaetusta kylppäristä johtuen, mutta onhan sitä tullut asuttua kavereiden kimppakämpän olohuoneen lattialla puoli vuotta, joten siitä näkökulmasta oma huone on kuitenkin luksusta. Eiköhän sen kylppärinkin jaksa neljä kuukautta jakaa muiden kanssa.

1 kommentti:

  1. Voii eii, onpa harmi! Onneks kuitenkin sait tiedon ennen lähtöä ja onhan tuossa montaa hyvääkin puolta, esim. japanilaiset asukkaat, halvempi vuokra ja asemalle lyhyempi matka. Ja jos on uudempi talo, niin ehkä tähän huoneeseen ei voi valua sadevettä, varmasti siis siistimpi kokonaisuudessaan. Onnea uuteen kotiin, laita sitten kuvia! -E, joka nyt jo kaipaa sinua Suomen Ateenassa

    VastaaPoista